Legújabb kompetenciánk

Egy szervezet, egy vállalat vagy fejlődik, vagy rövid stagnálás után bizony hanyatlani kezd, aminek a végeredményeképp sokszor megszünteti tevékenységét és kivonul a piacról, hiszen van egy pont, ahonnan egyszerűen már nem igazán lehet visszarángatni a vállalatot, hiszen vevői vagy megbízói elpártoltak és a kialakult rossz hírnév szinte bárhová elkíséri, ami megakadályozza, hogy teljesen újra tudja kezdeni a feladatainak ellátását. Sajnálatos dolog, de láttam már így tönkremenni versenytársat és partner céget is, és azt kell mondjam, hogy megelőzhető lett volna a végzetes tönkremenetel, de nem fektettek időt és energiát a kialakult problémák megoldására, a feszültségek feloldására, így pedig a végeredmény teljes csőd lett.

Én mindenkinek azt tudom javasolni, hogy már a kezdetektől szánjon időt és energiát arra, hogy a munkatársak folyamatos fejlesztése, a karrierutak vizsgálata, a motiváció mérése folyamatos legyen, és a láthatatlan mumus, a stressz is megfelelően kezelve legyen. Mi mindezeket a Kogwheel munkatársainak segítségével tartjuk kordában, és azt kell mondjam, hogy most már ott tartunk, hogy nem a negatív tényezőket igyekszünk megelőzni, hanem bizony új kompetenciákat igyekszünk bevezetni a munkatársak számára, ilyen például az asszertív kommunikáció.

Bizonyára sokan tisztában vannak vele, hogy mennyire sokat tud jelenteni egy ilyen tudás az ügyfelekkel és partnerekkel való kapcsolattartásban, hiszen higgadtan és erőszakos kommunikáció nélkül lehet segítségével érdekérvényesítő módon kommunikálni, ami valljuk meg őszintén, néha kulcsfontosságú, legyen szó kisebb vagy akár egészen nagy projektekről. Én mindenkinek csak javasolni tudom, hogy keresse fel a Kogwheel csapatát és mindenképp próbálják ki a szolgáltatásaikat, kifejezett figyelemmel az asszertív tréning foglalkozásaira. Biztos vagyok benne, hogy mindenki maradéktalan elégedett lesz az eredményekkel.